round minus
round plus

Vaspapucsos farkasokkal kell megküzdenie Báránynak

Szezon van! A hét végén számos salakmotoros stadion népesül be Európa-szerte. Ezek közé tartozik a Nagyhalász Speedway Ring, amely rangos esemény házigazdája lesz. Az utánpótlás elitje randevúzik az U21-es Európa-bajnokság egyik selejtezőjén. A legfrissebb információk szerint tíz nemzet tehetségei húzzák majd a gázt. A magyar színeket az a Bárány Márk (Debrecen Speedway SE) képviseli, aki két éve a magyar bajnokság nagyhalászi fordulóján debütált és tartalékként három futamban is rajthoz állhatott.

Bárány Márk. Fotó: Szilágyi Péter
– Nagy megtiszteltetés, hogy én képviselhetem a magyar színeket ezen a rangos találkozón – kezdte a beszélgetést a hajdúsági motoros.
– Szeretnék minél eredményesebben motorozni, ami nem lesz könnyű, hiszen nagyon erős a mezőny. Elsősorban a lengyel versenyzők emelkednek ki, de a németeknél és a többi nemzetnél is vannak kiváló motorosok. Úgy gondolom, hogy négy-öt ponttal már elégedett lennék.
Ideális beállítás kellene

– Szeretem a nagyhalászi pályát, a vasárnapi edzésen ismét tesztelhettem, és remélhetőleg sikerül majd az ilyen rövid oválhoz a legideálisabb beállítást eltalálni – mondta a fiatal vaspapucsos.
Márk most két komoly próbatétel előtt áll, hiszen a verseny után jön az érettségi.

Tervei szerint ősztől marad a debreceni Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola tanulója, mert édesapja létavértesi autószerelő műhelyében elkél az ügyes kéz.
Visszakanyarodva a nagyhalászi viadalra, szombaton délelőtt fél tizenegytől edzhetnek a versenyzők, akik közül sokan aznap reggel fognak „beesni” Nagyhalászba.

A versenyre szóló belépők egyben tombolaszelvények is, a felvezető programok (13.30-tól Giligi Noémi zenés műsora, azt követően zumba) után 15 órakor csapódik fel elsőként a startszalag.

Rajtlista
1. Bartosz Smektala (lengyel)
2. Mike Jacopetti (német)
3. Marcio Levishin (ukrán)
4. Michael Hartel (német)
5. Patryk Rolnicki (lengyel)
6. Lukas Fienhage (német)
7. Bárány Márk
8. Andrei Popa (román)
9. Nick Skorja (szlovén)
10. Eduard Krcmár (cseh)
11. Roman Lakhbaum (orosz)
12. Jan Mihalik (szlovák)
13. Kamil Wieczorek (lengyel)
14. Jevgenijs Kostigovs (lett)
15. Gleb Chugunov (orosz)
16. Viktor Trofimov (ukrán)
Tartalék: 
17. Josef Novak (cseh)