round minus
round plus

Most elmaradt a bravúr

A nagyhalászi Európa-bajnoki elődöntő után a Grand Prix-kvalifikáció olaszországi selejtezőjében bizonyíthatott Tabaka József. A lonigói viadalt a heves esőzések miatt nem az eredetileg kiírt időpontban, szombaton este rendezték meg, hanem vasárnap délután.


A debreceni salakos nem vallott szégyent, kétszer másodikként és harmadikként, míg egyszer negyedikként ért célba, 6 pontja a 10. helyhez volt elég. Mivel a legjobb hét pilóta kvalifikálta magát a következő fordulóba, így Tabaka számára véget ért a vb-szereplés. Lonigóban Craig Cook örülhetett a győzelemnek, a brit mellett Max Fricke (ausztrál) és Pontus Aspgren (svéd) állhatott a dobogóra.

A selejtezőkör zsarnoviacai viadalán Magosi Norbert képviselte hazánkat. A 42 esztendős salakszóró egy futamában diadalmaskodott, egyszer harmadik lett, míg háromszor utolsóként ért célba, 4 ponttal 12. lett. A versenyt a hazaiak kiválósága, Martin Vaculik nyerte (14 ponttal), a szlovén Matej Zagar (13 pont) és a lengyel Adrian Miedzinski (11+3) előtt. A dobogósokon kívül Patryk Dudek, Andrij Karpov, Grigorij Laguta és Leon Madsen jutott tovább.

A hétvégi harmadik helyszín a dániai Esbjerg volt, ahol lengyel diadal született, a GP-menő Piotr Pawlicki 12 egységgel végzett az élen. A 2. helyet a dán Kenneth Bjerre különfutam után szerezte meg a német Kai Huckenbeck és a lett Kjastas Puodzuks előtt. Szintén kvalifikálta magát a középdöntőbe három egykori GP-s, a brit Chris Harris, a svéd Peter Ljung és a dán Michael Jepsen Jensen.

A negyedik selejtezőt június 5-én a németországi Abensbergben rendezik. 

HBN-Boros Norbert

Végeredmény
1. Craig Cook (brit) 14 pont,
2. Max Fricke (ausztrál) 13+3,
3. Pontus Aspgren (svéd) 13+2,
4. Maksims Bogdanovs (lett) 12, 
5. Linus Sundström (svéd) 12, 
6. Kevin Wölbert (német) 10, 
7. Vacláv Milík (cseh) 9,

10. Tabaka József (magyar) 6.