round minus
round plus

Salakos csapatverseny és évadzáró nyílt nap

Pikáns ütközet a salakon, magyar-szlovák derbi a Gázvezeték utcai stadionban.


A szezon utolsó cívisvárosi viadalát rendezik szeptember 24-én, szombaton 14 órától a Gázvezeték utcai salakstadionban. A nemzetközi csapatversenyen a Debrecen Speedway SE és a Speedway Club Zsarnovica ellen méri össze erejét lengyel ligás lebonyolítási szisztéma alapján. A magyar és a szlovák csapat ezzel a megmérettetéssel indít el egy olyan együttműködést, ami mindkét klub hasznára válhat a jövőben. A szervezők a 7-7 fős gárdák kialakításakor szem előtt tartották, hogy a fiatal versenyzők is lehetőséghez jussanak, illetve a mérkőző felek közel azonos erőt képviseljenek.

Vida és Vida

A debreceni alakulatban természetesen helyet kapott Tabaka József, Kovács Roland és Tihanyi Sándor, illetve az ifjú Bárány Márk. Rajtuk kívül bekerült a csapatba Vida Szabolcs, Vida Péter, Kónya Sándor, s légiósként az ukrán Sztaniszlav Melnicsuk. A felsorolásból kitűnik, hogy a Vida fivérek is motorra ülnek, azaz a család életében nem mindennapi lesz ez a derbi. Érdekesség, hogy a zsarnovicaiaknál szerepel majd az a David Pacalaj, aki mindössze 15 esztendős, s a világklasszis Martin Vaculik unokaöccse. A szlovákoknál is lesz egy ukrán motoros, nevezetesen Andrij Kobrin, akit augusztus 20-án, a Debrecen Nagydíjon is láthatott a hajdúsági publikum.

Fiatalok, motorra!

Fontos tudni, hogy a nemzetközi csapatviadalt követően szezonzáró nyílt napot rendez a cívisvárosi klub. Az eseményen a szurkolók találkozhatnak az élversenyzőkkel, megnézhetik a motorokat, s kipróbálhatják, milyen érzés a salakon száguldani. Természetesen nem egyedül húzzák majd a gázt a jelentkezők, hanem a versenyzők elé vagy mögé ülve élhetik át a nem mindennapi élményt, amit egy salakmotor nyújtani tud. A várakozások szerint minél több fiatal látogat ki a rendezvényre, és ismerkedik meg a sportággal, ugyanis a Debrecen Speedway SE folytatja az utánpótlás-nevelő programját, sőt szeretnék komolyabb szintre emelni. A tervekről az edzőktől, Tihanyi Sándortól és Tabaka Józseftől tudhatnak meg többet a szülők és a gyerekek a nyílt napon.


A verseny hivatalos startlistája:

Zsarnovica Debrecen
1. Adam Carada

2. Michal Tomka

3. Jakub Valkovic

4. Andrij Kobrin

5. Patrik Buri

6. Jan Mihalik

7. David Pacalaj
9. Tabaka József

10. Tihanyi Sándor

11. Vida Szabolcs

12. Sztaniszlav Melnicsuk

13. Kovács Roland

14. Bárány Márk

15. Vida Péter

16. Kónya Sándor