round minus
round plus

Egyszer le lehetett győzni

A horvát–szlovén egyéni bajnokság idei küzdelemsorozatába bekapcsolódtak a magyarok is, ráadásul a széria utolsó, ötödik viadalát hazánkban, Gyulán rendezték. Sajnálatos módon a megmérettetés legnagyobb sztárja, a szlovén GP-menő Matej Zagar nem tette tiszteletét a versenyén, ettől függetlenül több izgalmas csatát láthatott a nagyérdemű a békési fürdővárosban.


A maximumon
Az alapszakasz Tabaka Józsefről szólt, a debreceni salakos nagyszerű startokat követően magabiztosan versenyezve, szorgosan gyűjtögette a futamgyőzteseknek járó 3 pontokat, majd veretlenül zárt 20 etapot követően. Tabaka legnagyobb skalpja Jurica Pavlicé volt, a horvátok korábbi Európa-bajnokát a 2. futamban győzte le a hajdúsági motoros. A döntőben újra összecsaptak a felek, Tabakának most nem sikerült annyira jól a startja, mint korábban, ezt a horvát klasszis kihasználta, az élre állt – s a magyar riválisa hiába küzdött – megnyerte a finálét. Pavlic és Tabaka mögött két szlovén, Matic Ivacic és Nick Skorja ért célba.


Subi remeklése
Zagaron kívül is voltak hiányzók, így került sor Tihanyi Sándor bevetésére. Az 53 esztendős vaspapucsos igazán kitett magáért, két futamgyőzelmet is bezsebelt – többek között Magosi Norbertet és Kovács Rolandot legyőzve –, végül 10 ponttal az 5. helyen zárt.Magosi nem élete versenyét produkálta Gyulán, 9 ponttal a 7. helyen végzett a magyar bajnok. Viszont Kovács Roland szép emlékekkel térhetett haza a viadalról, az Ivacic elleni sikerrel megvívott csatája óriási tapsot kapott a közönségtől – a motorhibával tarkított produkciója végül 7 pontot és 8. helyet ért. Az ifjú Bárány Márk is részese volt a derbinek, a debreceni fiatal teljesítményén látszott, nem igazán fekszik neki az ovál, ám dicséret illeti, mert a második futamában elszenvedett bukása után is becsülettel starthoz állt a folytatásban, 2 pont került a neve mellé a verseny végén.

Az ötfordulós összesített versenyt Pavlic nyerte Tabaka és a másfél versenyt kihagyó Zagar előtt.

A sorozat végeredménye:
1. Jurica Pavlic (CRO) 80 pont
2. Tabaka József (HUN) 64
3. Matej Zagar (SLO) 63
4. Nick Skorja (SLO) 59
5. Matic Ivacic (SLO) 49
6. Magosi Norbert (HUN) 45

9. Kovács Roland (HUN) 28