round minus
round plus

Átalakul az elnökség és a salakos stadion

Változásokról számoltak be a Debrecen Speedway SE vezetői az augusztus 20-án megrendezett salakmotoros Debrecen Nagydíj előtt.


A helyi salakos csapatnál a klubvezetői struktúra átalakult, az egyesület csatlakozott ifjabb Vári Attila, aki alelnöki funkcióban a stadion hosszú távú, 3-4 éves fejlesztéséért lesz felelős. Debrecen városvezetésének támogatásával részlegesen megújul, megszépül a Gázvezeték utcai létesítmény. A klub megpályázta a salakmotoros egyéni Európa-bajnokság egyik kvalifikációs viadalát, amit 2017. május 1-jén kívánnak megrendezni. A tervek szerint ezen a viadalon adják át a stadionrekonstrukció első építményét, a startnál kialakítandó létesítményt, amivel komfortosabbá teszik a szurkolók szórakozását. Az épületben lesz kialakítva a bírói torony, büfé, mosdók (köztük mozgássérült), pelenkázó és a televíziós közvetítő hely. Ezt követően a lelátó befedése a cél, illetve szeretnék felújítani a főépületet, amire pályázati forrásokat keresnek. Az elképzelések alapján a költségek 30 százalékát pályázati lehetőségekből finanszírozzák.


Ifjabb Vári Attila érkeztével az elnök, idősebb Tabaka József legfontosabb feladatai közé a versenyszervezés- és rendezés, illetve az utánpótlás-nevelés tartozik majd. A klub még jobban összpontosít a fiatalok fejlődésére, akiknek a képzéséért ifjabb Tabaka József és Tihanyi Sándor felel.