round minus
round plus

Tabaka újfent a fináléban

A horvát–szlovén–magyar egyéni bajnokság harmadik versenyét rendezték meg a szlovéniai Ljubljanában, ahol Tabaka József folytatva eddigi jó szereplését, bejutott a döntőbe. A viadal alapversenyében a debreceni vaspapucsos 12 pontot gyűjtött, mindössze a szlovén Matej Zagar és Nick Skorja, illetve a horvát Jurica Pavlic győzte le.


A fináléban éppen ez a négy motoros mérte össze erejét, s nem született meglepetés, hiszen a pontvadászat eddigi veretlen éllovasa, Zagar újra diadalmaskodott. A Grand Prix-menő mögött a korábbi Európa-bajnok Pavlic, az ifjú Skorja és Tabaka ért célba.

A versenyen Tabakán kívül Magosi Norbert és Kovács Roland képviselte hazánkat, előbbi 9 ponttal a 6., míg utóbbi 7 ponttal a 9. helyen zárt.

Az öt viadalból álló széria állása három fordulót követően: Zagar vezet 54 ponttal, Pavlic (46), Tabaka (37) és Skorja (34) előtt. Magosi a 7. helyen áll 26 egységgel, a két versenyen induló Kovács R. 12 ponot gyűjtve a 12. pozíciót foglalja el. A sorozat következő viadalát július 23-án, a horvátországi Goricanban rendezik, míg a zárófordulót július 30-án Gyulán tartják.