round minus
round plus

Tabakának most még mindene fáj, de két nap múlva semmi baja sem lesz

Tabaka József örül, hogy klasszisok ellen versenyezhetett, akiktől pár dolgot ellesett.


– Régen volt ennyire peches, rossz napom, mint szombaton Goricanban – kezdte a visszatekintést Tabaka József, aki a Horvátországban megrendezett Grand Prix-kvalifikáció elődöntőjét pont nélkül zárta. A debreceni salakos az első futamában – harcban a második helyért – hatalmasat bukott, majd a negyedik starthoz állását követően is salakra került, ekkor egy láncszakadás miatt esett.

Három motorral
– Még frissek a zúzódások, fáj mindenem a nyakamtól kezdve a vállamon és a könyökömön át a térdemig, de két nap múlva már semmi bajom sem lesz! Sajnálom, hogy az első számú motorom tönkrement a bukásom után, mert úgy éreztem, sikerült jól beállítanunk a pályára. A második és a harmadik számú versenygépeknél azt tapasztaltam, hogy a sebességük jó lett volna, viszont a startjaik gyengék voltak – osztotta meg tapasztalatait a Napló és a Hajdú Online olvasóival a salakos.

Változik a stílus
A sérülések és a 16. hely vajon mennyire viselte meg Tabakát? – Őszintén szólva annyira nem, bár az eredmény nem tetszik. Már a verseny előtt tudtam, nagyon nehéz dolgom lesz, de komolyan mondom, óriási dolog számomra, hogy ilyen vetélytársak ellen motorozhattam. Sikerült ellesnem pár dolgot, amit szeretnék a jövőben kamatoztatni. Ahogy a technika fejlődik, úgy a motorozási stílus is változik, s most láttam olyan dolgokat, amelyek az előnyömre válhatnak idővel – fogalmazott a Debrecen Speedway SE vaspapucsosa, aki szombaton a szlovéniai Krskóban áll starthoz a Golden Sign elnevezésű nemzetközi meghívásos viadalon.

HBN-BN