round minus
round plus

Tabaka József továbbjutott a salakmotor vb utolsó elődöntőjén

Az időjárás közbeszólt, ám a debreceni vaspapucsos sikerrel vette az első vébés akadályt.


Az egyéni világbajnoki sorozat utolsó, negyedik elődöntőjét a németországi Abensbergben rendezték, ahol a magyar színeket Tabaka József képviselte. A debreceni vaspapucsosnak nem volt könnyű dolga, ugyanis a 16 fős mezőnyből mindössze a legjobb hét versenyző juthatott a következő körbe.

A pilóták dolgát nagyban megnehezítette a kellemetlen időjárás, a felázott pályán többen buktak, az egyik lengyel hírportál szerint a német Erik Risst és az orosz Szergej Logacsevet mentővel szállították el a pályáról. A 12. futam után a vezetőbíró véget vetett a versenynek, s végeredményt hirdetett, ennek megfelelően Tabaka 5 ponttal a 7. helyen kvalifikálta magát a következő körbe. Érdekesség, hogy az első hely sorsát sorsolás útján döntötték el, Fortuna az ausztrál Fricke kezét fogta Smolinski ellenében.

Végeredmény

Továbbjutók: 1. Max Fricke (ausztrál) 9 pont, 2. Martin Smolinski (német) 9, 3. Tomasz Jędrzejak (lengyel) 8, 4. Patryk Dudek (lengyel) 7, 5. Daniel Gappmaier (osztrák) 6, 6. Szergej Logacsev (orosz) 5, 7. Tabaka József (magyar) 5.