round minus
round plus

Az év salakversenye jön Debrecenben

– Egyértelműen ez lesz a szezon legnagyobb versenye hazánkban, rengeteg világklasszis érkezik a cívisvárosba – fogalmazott Tabaka József, a Debrecen Speedway SE kiválósága azon a sajtótájékoztatón, aminek a szombaton 14 órakor kezdődő salakmotoros egyéni Európa-bajnoki elődöntője adta az apropót.


A kontinensviadalon 10 ország 16 vaspapucsosa áll rajthoz, s óriási küzdelem várható a továbbjutást jelentő első négy hely megszerzéséért. – Hatalmas lesz a tülekedés, szerintem 10-12 versenyző joggal pályázhat arra, hogy bejusson a challenge-be. A legnagyobb sztár Patryk Dudek, aki junior és csapat világbajnok, ráadásul az egyik legjobb formában lévő lengyel salakos ebben az évben. De biztosan csalódott lenne, ha nem jutna tovább a Grand Prix-t is megjárt német Martin Smolinski és a svéd Peter Ljung, illetve a svédekkel csapat világbajnoki aranyérmet szerző Linus Sundström. És akkor még nem beszéltem a lett Andzejs Lebedevsről, aki jól ismeri a debreceni pályát, ráadásul nagyon eredményes is a Gázvezeték utcai oválon. Egy biztos, bravúr kell, de azon leszek, hogy az élmezőnyben végezzek – fogalmazott a cívis salakszóró.


Subi bízik Tabakában
A Roncsbárban megtartott esemény napján ünnepelte 53. születésnapját Tihanyi Sándor, aki az Eb tartalék versenyzőjeként és Tabaka edzőjeként alkotott véleményt. – Biztos vagyok benne, hogy nagyon jól szórakozik majd a közönség, hiszen színvonalas a mezőny. Bevallom őszintén, már most izgulok. Nem magam miatt, hanem Józsikáért. Úgy érzem, most összeállt nála minden, és igenis képes lehet egy nagy bravúrra! – jelentette ki a népszerű Subi, majd hozzátette, apró dolgokon múlhat az, kik jutnak be a challenge-be.

A szombaton 14 órakor kezdődő viadalt a 14 éven aluli gyermekek ingyen tekinthetik meg. Az Európa-bajnoki elődöntőt pénteken 14 órától a hivatalos edzés előzi meg, amire a belépés díjtalan.


Stadionfejlesztés is lesz

A debreceni városvezetés támogatásával stadionfejlesztés hajtanak végre a Gázvezeték utcai salakos arénában.

– Az elmúlt évben sikerült végrehajtanunk azokat a beruházásokat, amelyeknek köszönhetően a versenyek és edzések megfelelnek a környezetvédelmi erőírásoknak. A zajvédő fal megépítése után újabb feladatok várnak ránk, ugyanis egyre nehezebb megfelelni a nemzetközi előírásoknak – fogalmazott idősebb Tabaka József, a Debrecen Speedway SE elnöke. – A debreceni városvezetés idén 5 millió forinttal támogatja azt az ötéves stadionfejlesztési projektet, aminek egyik fő elemeként befedjük a startegyenes lelátóit, ezzel is próbáljuk még jobban kiszolgálni a sportág kedvelőit.

HBN-Boros Norbert

A viadal hivatalos startlistája:
1. Hynek Stichauer (cseh)
2. Magosi Norbert (magyar)
3. Patryk Dudek (lengyel)
4. Marian Gheorghe (román)
5. Andzejs Lebedevs (lett)
6. Linus Sundström (svéd)
7. Tabaka József (magyar)
8. Eduard Krcmár (cseh)
9. Tero Aarnio (finn)
10. Adrian Gheorghe (román)
11. Peter Ljung (svéd)
12. Kjastas Puodzuks (lett)
13. Timo Lahti (finn)
14. Gleb Csugunov (orosz)
15. Dalibor Bot (szlovén)
16. Martin Smolinski (német)
Tartalék

17. Benkő Roland (magyar)
18. Tihanyi Sándor (magyar)