round minus
round plus

A bravúr maga lenne a csoda

Rögtön bele a közepébe! Semmi felvezetés, a szezon első hazai versenyén azonnal az idény legrangosabb, legnívósabb viadalának, az egyéni Európa-bajnokság egyik elődöntőjének ad otthont Debrecen szombaton 14 órától. A kontinensviadalon 10 ország 16 salakszórója küzd a legjobb négy közé jutásért, ami challenge-es részvételt jelent. (A németországi Olchingban május 26-án megrendezendő challenge-ből hét versenyző jut be a döntőbe, ami négy fordulóból áll majd.) Jó hír a publikum számára, hogy az amúgy is roppant színvonalas mezőny pénteken tovább erősödött, a sérült Tero Aarnio helyett a dán Leon Madsen áll starthoz az Eb-n.


Kevés a négy hely
A startlista hemzseg a klasszisoktól – Dudek, Smolinski, Ljung, Sundström, Lebedevs –, így a magyar résztvevőktől, Tabaka Józseftől és Magosi Norberttől bravúr szükségeltetik, hogy az élbolyban végezzenek. – Nem úgy sikerült a szezonkezdet ahogy terveztem, elmaradtak versenyeim, így hátrányban vagyok a külföldi sztárokkal szemben. Az Eb-t jutalomjátéknak tekintem, szeretnék egy jót motorozni, de nem tudom, ebben a mezőnyben ez mire lehet elegendő – nyilatkozta Magosi Norbert a viadal előtt. (A két főversenyző mellett Benkő Roland és Tihanyi Sándor tartalékként vár bevetésre.)


A pénteki edzést az eső ellenére megtartották, a mezőnyből mindössze hatan nem voltak jelen a Gázvezeték utcai salakstadionban.

Élőben, s nem a tévében
A sors fura fintora, hogy ellentétben az elmúlt évekkel, amikor szinte nem volt olyan hét, hogy ne láthattunk volna salakmotoros közvetítést valamelyik magyar sportcsatornán, idén a Grand Prix, a Világkupa és az Európa-bajnokság is lekerült a képernyőről. Így azok a honi szurkolók, akik világsztárokat akarnak látni – ráadásul testközelből –, azoknak mindenképpen kötelező feladat a Gázvezeték utcai salakpálya felé venni az irányt a hét végén.
A szombaton 14 órakor kezdődő viadalt a 14 éven aluli gyermekek ingyen tekinthetik meg.

HBN-BN