round minus
round plus

Kezdődik a szezon a magyar versenyzők számára!

Vasárnap startol az egyéni horvát-szlovén közös bajnokság, amelyhez a tél folyamán hazánk is csatlakozott, így a sorozat zárófordulóját Gyulán rendezik július 30-án. A Krskoban megrendezendő szezonnyitón a szlovének legnagyobb ásza, Matej Zagar és a horvátok kedvence, Jurica Pavlic is részt vesz a magyar bajnokság dobogósai, Magosi Norbert, Tabaka József és Benkő Roland mellett. Negyedik magyar résztvevőként egy új tehetség, Fazekas Dennis áll startszalag mögé, aki most fog debütálni a nagyok mezőnyében.


A startlista:
1 Nicolas Vicentin (Olaszország)
2 Matic Ivacic (Szlovénia)
3 Jaka Kovacic (Szlovénia)
4 Jurica Pavlic (Horvátország)
5 Magosi Norbert (Magyarország)
6 Matej Zagar (Szlovénia)
7 Fazekas Dennis (Magyarország)
8 Pierpaolo Scagnetti (Olaszország)
9 Luka Omerzel (Szlovénia)
10 Dalibor Bot (Szlovénia)
11 Nick Skórja (Szlovénia)
12 Ziga Kovacic (Szlovénia)
13 Denis Stojs (Szlovénia)
14 Benkő Roland (Magyarország)
15 Davide Vinante (Olaszország)
16 Tabaka József (Magyarország)

A bajnokság két szlovén helyszínen folytatódik, április 9-én Ljubjanában, míg június 18-án Lendván rendeznek egy-egy fordulót. Ezt követően Goricanba érkezik a mezőny július 23-án, majd július 30-án Gyulán ér véget a sorozat.

Hazánk a közös rendezésű egyéni bajnokság mellett az Adria Ligában is szerepet vállal, ahol hét páros hét fordulón keresztül méri össze erejét. Az egyik párost értelemszerűen Magyarország fogja delegálni, míg egy fordulót rendezünk, amelyre október 22-én Gyulán kerül sor.